16-09-11

WK 100 kilometer Winschoten 10 september

Het was de eerste keer dat ik een selectie kreeg voor de nationale ploeg ultralopen.Ik mocht mee naar het  wereld- en Europees kampioenschap 100 kilometer in Winschoten (NL).Op 8/9 vertrokken we samen met Yves Dedapper richting Winschoten.'s Avonds mochten we al genieten van een goede maaltijd en vertoefden we tussen de wereldtop van het ultralopen.Alle atleten uit 35 verschillende landen werden gehuisvestigd in het atletendorp.De vrijdag waren er verschillende conferenties over voeding en wedstrijdanalyse.In de middag was er een samenkomst met de ploeg waar wij de tactiek bespraken.'s Avonds reden we naar Winschoten waar de atleten werden voorgesteld ddor middel van een vlaggenparade.In stoet mochten we door de winkelstraten van Winschoten marcheren.Terug in het atletendorp wachtte ons een uitgebreid pastabuffet.Nu naderde de dag van de wedstrijd zeer snel.Zaterdagmorgen vertrokken we al om 8 uur naar Winschten.Het zou zeer warm worden en de luchtvochtigheid zou zeer hoog zijn.De coach had mij de opdracht gegeven de eerste 2 ronden bij Marc Vanderlinden te blijven.Hij liep ooit 91 km op een 6 uur en 6 uur 20 op een 100km.We moesten startten aan 4 min 30 sec/km.Dat lukte perfectDe eerste 4 ronden liepen we exact op dt schema.Na 40 km kwamen we door in 4uur.De marathon kwam ik door in 3 uur 9 min.Maar toen moest Marc al opgeven.Hij zei dat hij volledig leeg was.Jan Vandendriessche riep mij toe dat er al veel toppers aan het kraken waren (de hitte en de hoge vochtigheid).Nu moest ik alleen verder.Het liep nog tamelijk vlot.Tot aan km 65 liep ik nog soepel maar toen zei ik tegen Katy dat ik het toch moeilijk kreeg en hem zeker wilde uitlopen.Ze had al de krampen in mijn kuiten bemerkt maar wilde het niet tegen mij zeggen.Nu was het echt lopen op karakter want vanaf 70 km kwamen die gevreesde krampen in de kuiten.ik was volledig gedehydrateerd.Bij Luc De jaegher Braet kreeg ik wat zout en hij pepte mij op en kalmeerde mij wat.Wat een coach;ik krijg er nog altijd kippevel van.In de drie ronden die volgden liep ik nog boven de 12 per uur maar ik moest telkens stoppen om te strechen en zo verloor ik iedere ronde heel wat tijd.Maar toen waren er al heel wat atleten uitgestapt en er zaten er heel wat met ervaring bij.Als debutant kon ik zeker niet klagen.Moegestreden en uiterst tevreden kwam ik aan in 8 uur 21 min  op een 60ste plaats op het WK (325 geselecteerde atleten uit 35 landen) en 47ste op het Europees kampioenschap.Pieter Vermeersch werd knap 4de en behaalde zilver op het EK.Ik werd viede Belg en we werden vierde in het ploegenklassement.Het was een unieke ervaring en één die ik zeer lang zal herrineren.

luc 1.jpg

luc 2.jpg

wk 1.jpg

wk aalter.jpg

10:37 Gepost door Johanbeton | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

HELD !! En die bovenste foto is echt geweldig.

Gepost door: Bjorn Paree | 16-09-11

Kippevel krijg ik van je verslagje, knap gedaan, zo doorzetten jong!!!! Ooit waag ik mij ook eens aan de honderd km, zal al maar wat karakter kweken ;).

Gepost door: Wendy | 16-09-11

Gefeliciteerd met je prachtige prestatie. Als debutant zo'n dijk van een wedstrijd lopen. het is niet iedereen gegeven. Zoiets zal je inderdaad altijd bijblijven. Volgend jaar enkele plaatsen hoger?

Grt.
Eric

Gepost door: Eric | 17-09-11

U selectie zeker niet gestolen, en alweer een beresterke prestatie in zware omstandigheden, proficiat Johan.

Gepost door: joggerke | 17-09-11

Dikke proficiat, jammer dat het zo warm was, want ben er zeker van dat je nog stukken beter kan. Gezien de omstandigheden heel sterk

Gepost door: cremke | 05-10-11

De commentaren zijn gesloten.