25-07-11

Nacht van Vlaanderen,Child learn marathon en Waldniel marathon

Het was de eerste keer dat ik mij zou wagen aan een 100 kilometer.En ik kan kort zijn:de benen waren super tot aan 50 kilometer die ik liep in 3 uur 39 min.Maar vanaf dan begon de miserie.Ik kreeg ferme pijnschuiten aan de rechterzijde.Ik hield deze pijn vol tot aan kilometer 81 om dan moedeloos en voor het eerst in een wedstrijd uit te stappen.Uit latere bloeduitslagen zou blijken dat mijn lever overbelast was door een nieuwe medicatie die ik kreeg voor mijn psoriatritis(gestart in mei).

De week erna was er de child learn marathon en Paul van Hiel overtuigde mij te starten om de opgave in de 100 kilometer te verwerken.Ik werd er mooi vijfde in een zeer zware marathon met zes beklimmingen per ronde (6 rondes).Het was dan nog ook extreem warm maar we waren content .De marathon kon ik probleemloos uitlopen.

Verleden week was er de Waldniel marathon in Duitsland(17/7).Dit was ook een zeer zware bosmarathon waarvan het parcours voortdurend op en neer ging.Hier startte ik samen met Paul Van Hiel .De eerste kilometers draaiden we de gashendel volledig open en we liepen samen aan de leiding.Ik hield dit vol tot aan kilometer 4 maar dan kreeg ik pijn aan beide schenen.Ik had compressie kousen aan en ik besloot te stoppen en die naar benenden te doen.De pijn bleef er tot aan kilometer 10.Toen liep ik nog op plaats drie.Ik kon weer naderen tot de tweede.Aan kilometer 42 moesten we nog een stukje in een weide lopen en plots zag ik de tweede voor mij.Maar de streep lag nu te dicht om nog een sprint in te zetten.Zo werd ik derde algemeen en eerste in mijn categorie in een tijd van 3 uur 4 min 8 sec.

DSC_0225.JPG

WaldnielMuster2.jpg

09:21 Gepost door Johanbeton | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat was een hele tijd geleden dat ik nog iets van je heb kunnen lezen. Zo te zien heb je toch niet stil gezeten.
Bij de 100km was het de verstandigste keuze die je maakte. Dat blijkt uit het resultaat van je marathon nadien. Hopelijk gaan de schenen je niet parten spelen.
Veel succes verder.

Eric

Gepost door: Eric | 25-07-11

De commentaren zijn gesloten.