20-09-09

Leiemarathon 20/09/2009

Vandaag was het de tweede editie van de Leiemarathon.Bij de eerste maakte ik mijn marathondebuut in 3 uur 17 min.Dan was het puur genieten en had ik veel over aan de aankomst.Vandaag was het totaal anders.Bij de start was ik mee met Francis Coucke en zaten we goed verschuild in een groep van 15.We liepen kilometertijden aan 4 min 5 sec/km en het ging zeer vlot.Aan kilometer 7 vroeg ik Francis hoe het was en toen zei hij al dat de hartslag veel te hoog was.Aan kilometer 12 moest ik toch al een gaatje laten met Francis die van de groep wegliep.Na 1 uur had ik 14,3 kilometer wat zeer goed was.Halverwege kwam ik door in 1 uur 29 min 45 sec juist achter Francis die ik weer inhaalde.Maar toen al voelde ik dat ik mij naar de aankomst ging moeten slepen.Francis bleef achter en nu was het harken.Na 2 uur had ik 27,60 kilometer.Mijn snelheid in het tweede uur was gezakt naar 13,3 kilometer.En het werd steeds warmer.Aan kilometer 28 moest ik al efkes wandelen want practisch nooit gebeurd tijdens een marathon.Het derde uur was het echt afzien en enkele keren stoppen want de benen verkrampten volledig.Bij de bevoorrading stopte ik ook om voldoende te kunnen drinken en wat te recupereren.Aan kilometer 32 zette ik mij zelfs efkes neer op een bank ,zo leeg was ik al.De kilometertijden liepen op naar 4 min 40 sec/km.Tot aan kilometer 40 was het zwoegen en daar aan de bevoorrading at ik 2 sinaasappels en dronk een kokende cola en ik kwam er weer wat door.Uiteindelijk kwam ik aan in 3 uur 14 min 42 sec.Daar stond Francis al die spijtig genoeg moest opgeven.Hij kon me direct wat oppeppen en ik zie het al zitten voor de volgende.

21:26 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Djeezes Johan, jij loopt waarachtig marathons alsof het 10 km-wedstrijdjes zijn!!!
Fenomenaal!!!
Maar dat dipje kan ik wel verklaren... te lang doorgezakt na het Westerkwartier, misschien? Zou dat kunnen...? :-)

Gepost door: Niek | 20-09-09

Een slechte dag mss? op naar de volgende. Succes.

Gepost door: natalie | 20-09-09

Fris(ser) zijn Je kon mischien stoppen aan een café en eeeen mazoetje drinken. Neen grapje hoor Johan toch behoorlijke tijd met stops en wandelen. Kan je wel rusten? 3dagen of zoiets om je batereien op teladen moeilijk is dat wel ,maar dan begin je terug fris aan je volgende trainingen. Kop naar boven nog 2maal vlammen in OLC en dan pas een party'(tje) doen! ik loopp in 2010 een marathon in ....vertel ik op 31 Dec :-)

Gepost door: Clint | 20-09-09

inderdaad het doorzakken na het Westerkwartier is je minder goed bevallen zeker. Met afzien toch nog zo'n tijd is toch niet slecht. en that's the spirit alweer denken aan de volgende !

Gepost door: wim | 21-09-09

Toch sneller gelopen als 2 jaar geleden ;-) Jammer dat het niet helemaal naar wens ging. Maak je niet te druk, je loopt er zoveel en dan kan het gebeuren dat het eens niet zo goed gaat. Een Marathon blijft een onvoorpspelbaar ding waar van alles kan gebeuren.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-09-09

gespannen boog als je zoveel marathons loopt, zal je wel eens een moment tegenkomen dat de boog niet even hard gespannen stond - of het vlees zwak werd...
Maar toch nog een tijd waar velen van dromen...

Gepost door: gert | 21-09-09

Drinken! Ik denk dat we samen met veel anderen de fout gemaakt hebben te weinig te drinken tijdens de wedstrijd, door de wind meestal in het voordeel koelde het lichaam te weinig af.
Toch nog een knappe prestatie in je zoveelste marathon dit jaar.

Gepost door: joggerke | 21-09-09

RESPECT... ...ZENNE MAAT!!!

Gepost door: Francis | 21-09-09

Toch bravo! Het blijft toch een mooie tijd, een mooie prestatie! Ik vond trouwens deze marathon niet te onderschatten; zeker niet met het warme weer.

Gepost door: aprilvis | 21-09-09

You are human!!! Zo hoort het, niet opgeven en volgende keer beter!
Trouwens, ik vind dit wel een sterke prestatie hoor!! Het is precies alsof het niks is een marathon lopen!
Nogmaals proficiat!
Greetz J.

Gepost door: Jurgen | 22-09-09

You are human!!! Zo hoort het, niet opgeven en volgende keer beter!
Trouwens, ik vind dit wel een sterke prestatie hoor!! Het is precies alsof het niks is een marathon lopen!
Nogmaals proficiat!
Greetz J.

Gepost door: Jurgen | 22-09-09

De commentaren zijn gesloten.