04-07-09

Konterdamloop 3 juli 10,5 kilometer

Gisteren was het alweer de beurt aan de achtste wedstrijd van het Oostends loopcriterium.Ik zag het niet echt zitten omdat ik last had van buikkrampen en diarree.Ik besloot toch maar het volle pond te geven en te kijken waar het schip zou strandden.De eerste en tweede kilometer werden afgelegd in 3 min 32 sec en 3 min 35 sec.Ik was warempel mee in een groep met Steve Lowijck,Gino Puystjens,Peter Haemers ,Fiers,Tackx en Clint Lenaers.Doordat ik me zeer goed voelde deed ik enkele tussensprintjes met Frederik Fiers en dat moest ik toch bekopen aan het begin van de tweede ronde.Daar liet ik een gaatje vallen en was ik op mezelf aangewezen.Maar gelukkig kwam daar Vincent Vantyghem bij mij aansluiten.In het begin had ik wat moeite om zijn tempo te volgen maar dat beterde naar het einde van de tweede ronde.In het begin van de derde ronde konden we Koen Tackx inhalen maar nu had ook Vincent last van krampen.Vincent moest afhaken maar Francis Coucke was nu aan het naderen en ik moest het tempo terug opvoeren naar 3 min 47 sec en 3 min 46 sec /km(kilometer 9 en 10).Zo kwam ik nog zeer dicht bij Martin Desmedt die het gaatje met de groep Puystjens,Haemers niet meer dicht gekregen had.Mijn tijd was 39 min 53 sec voor een afstand van 10,5 kilometer exact(3 min 48 sec/km).Dat was meer dan 2 minuten beter dan vorig jaar.Hiermee eindigde ik op een mooie 19de plaats algemeen en 7de in mijn categorie(H2).

21:55 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Als je 2min. sneller loopt kan je niet anders dan tevreden zijn hé...dus...terug nen diike proficiat. Chapeau.

Gepost door: natalie | 04-07-09

wisselen ik wil gerust 4 10km tijden wisselen voor een marathon onder de drie uur , was het maar zo gemakkelijk he . Toch ook sterk gelopen Johan , iets trager starten geeft zeker nog een snellere wedstrijd !!!

Gepost door: roadrunnerke | 05-07-09

Zeer sterk Johan, ik ben echt onder de indruk van wat jij allemaal loopt en doet !

Gepost door: Lorenzo | 05-07-09

konterdamloop Ps tis Lenaers geen LenaerTs. Ja je liep verbluffend snel in het begin je was bij Lowyck aan het lopen hmmm dan ben je wel rap ervandoor gegaan. Had je willen meetrekken tot in de laatste ronde, waar ik net niet aan Gino P kan meedraven. Je loopjaar kan niet meer stuk door je -3uur op 42km.

Gepost door: lenaers john | 05-07-09

Knap. Ik zou je momenteel amper kunne volgen,
De goede vorm heb je al een tijdeje te pakken.
Ik bouw even serieus af, om na het verlof door te kunnen trekken.

Gepost door: joggerke | 06-07-09

zeer sterk bezig wat ben je sterk de laatste tijd zeg
ik kan maar juist je hielen meer zien
ben toch ook vlug vertrokken en je kwam terug en direkt erop en erover
doe zo verder
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 06-07-09

De commentaren zijn gesloten.