20-06-09

13de keer goede keer

Zoals de titel al doet vermoeden was het gisteren de dertiende marathon sedert september 2007 op de Leiemarathon.Ik mocht starten met het nummer 1395 (13 van het aantal en 95 van het jaartal waarin ik een zwaar oogletsel opliep).Dus ik dacht dat zit wel goed (een beetje bijgeloof).De ganse week had ik wel zeer slecht geslapen en het weekend voordien waren het dolle dagen in Gistel en ik had me wat vergrepen aan het lekkere vocht.Maar nu dan de wedstrijd zelf.Ik kon mij gemakkelijk op de tweede rij stellen en ik stond juist achter Stijn Fincioen waarmee ik nog een babbeltje deed.Bij de start was ik zeer goed weg en ik vond direct het goede ritme.Aan kilometer 1 kwam Lorenzo Coopman mij voorbij die zijn eerste marathon aanvatte.Ik kon mij in een groep nestelen van Italianen ,Canadezen en de Belg Vermeersch van de nationale ploeg.Aan kilometer drie kwam Patrick Devos ook aansluiten.Hij vroeg direct of ik niet te snel gestart was.Maar het verliep vlot en ik kon het tempo goed tussen de 4 min 5 sec en de 4 min 10 sec houden.Ik werd schitterend bevoorraad door mijn dochter Chelsey en gefotografeerd door mijn vrouwtje Katy.Het parcours was licht glooiend en niet te onderschatten.Het eerste uur legde ik 14,64 kilometer af.Aan het halve marathonpunt kwam ik door in 1 uur 27 min.Dus ik had nog 3 minuten reserve.Aan kilometer 25 zag ik plots Patrick Devos die aan het wandelen was.Ik porde hem nog aan maar hij had waarschijnlijk iets voorgehad.Het tweede uur legde ik 28,82 kilometer (nog steed op schema).Nu was het derde uur aangebroken en het verliep al moeizamer.Maar ik werd sterk aangemoedigd door Luc Pauwels,Francis Coucke,heel wat olifantjes ,joerie Schepers,en nog heel wat andere.Nu begon ik er toch veel in te halen.Ik kwam uiteindelijk aan in een mooie tijd van 2 uur 58 min 21 sec en dit op een 25ste plaats algemeen en derde in de categorie M40.Ik liep met een gemiddelde snelheid van 4 min 11 sec/km over een afstand van 42,49 kilometer volgens de garmin!Dit is toch een kleine 300 meter meer .Die tijd kan in de toekomst nog aangescherpt worden.De dertiende marathon was een voltreffer,eindelijk!

10:03 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Kippevelmoment. Ik had waarschijnlijk meer kiekevel dan jij toen ik je uit de aankomstzone zag komen met een mooie, brede grijns.
Nogmaals proficiat!!!

Gepost door: Francis | 20-06-09

super ! 13 is je geluksgetal vanaf nu ! Een dikke proficiat voor deze fantastische prestatie ! Het zat zeker in je die - 3 uren en als het dan nog lukt in een mooie nachtmarathon in je eigen streek dan mag je terecht fier zijn !

Gepost door: wim | 20-06-09

Mooie momenten Dikke proficiat Johan .Ik zat voor mijn pc gekluisterd en om 23:13 kwam het op de website van chronorace. Je geluksnummer is nu 13 (lacht).Het heeft je nu een zeer goed gevoel dat lang zal aanslepen ,er van genieten dus

Gepost door: Clint | 20-06-09

LOON NAAR WERKEN In STEENBERGEN heb ik je nog gezegd dat het een kwestie van tijd was. Nu is het zover. Proficiat JOHAN.

Gepost door: Luc De Pauw | 20-06-09

YES Mijn beurt nu om jou te feliciteren.Genieten nu.We gaan er 1 op drinken bij de volgende.Je bent beresterk dit jaar.

Gepost door: gino | 20-06-09

Proficiat! Het zat er al een tijdje aan te komen. Maar toch... je moet het maar doen. Schitterende prestatie! Daar mag je trots op zijn!

Gepost door: aprilvis | 20-06-09

proficiat ......johan.een prachtige marathon gelopen.en wat zie ik het was je 13de marathon.het moet nu juist lukken in eindhoven in oktober loop ik ook mijn dertiende!!! ik begin al te dromen man.misschien lukt het mij ook.alvast een grote proficiat johan.

Gepost door: tuyttens gino | 21-06-09

schitterende tijd hoor...nen dikke proficiat . Dit verdien je echt. Goe gedaan.

Gepost door: natalie | 21-06-09

Proficiat Eindelijk is het dan zover.
Een dikke proficiat met je nieuwe PR.

Gepost door: Rupert | 21-06-09

Schitterend! Proficiat met je PR Johan! Schitterend gedaan! Binnenkort kan je het misschien nog verbeteren... maar allé, rust nu nog maar een beetje en geniet van je prestatie! Groetjes, Cath

Gepost door: cath | 22-06-09

Proficiat Johan. Proficiat Johan, het moest er eens van komen.
Zo klokvast lopen, de ideale ultraloper.
Vanaf nu moet ik je in de gaten houden.

Gepost door: joggerke | 22-06-09

Sub 3 !! Johan,
van harte proficiat met je schitterende prestatie!Vanaf nu hoor je ook bij het selecte clubje van Sub 3 marathonners.Sterk!
Gr.Guy

Gepost door: guy | 25-06-09

De commentaren zijn gesloten.