26-04-09

marathon Antwerpen 26 april

Vandaag stond mijn tiende marathon op het programma.Ik had mij in zes weken voorbereid en hoopte nog eens rond de drie uur aan te komen.Om 7 uur 15 min had ik afgesproken met cremce in Loppem en om 7 uur 30 min moesten we Gert Luyckx oppikken in Aalter.Om 8 uur 30 min arriveerden we reeds in Antwerpen waar we ons nummer konden afhalen.Het was dan al goed aan het regenen maar er was wel weinig wind.25 minuten voordien vertrokken we dan naar de start.Ik zocht het startvak van de 2 uur 59 min maar kon doorlopen tot de nummers 1-50.Bij de start stond ik juist naast Frankie Leus.Toen ze de lint wegtrokken stond ik zelf juist achter Rik Ceulemans en de latere winnaar.Ik was zeer goed weg en de tijden waren toch iets te snel (3 min 50 sec/km).In de Waaslandtunnel was het nog beter ook al omdat het eerst afdalen was.Ik liep toen naast Peter Thyvelein.Ik verschoot wel van mijn eigen omdat het zo vlot liep.Maar toen we naar boven moesten in de tunnel voelde ik al dat het mijn dagje niet zou worden.Na 5 kilometer liet ik het groepje met Peter bewust gaan om mij niet volledig op te blazen.Toen liep de ballon van de drie uur nog steeds achter mij.Maar na 10 kilometer begon ik druk te voelen om naar de grote wc te gaan.Eerst stopte ik aan een wc-cabine maar die was helaas gesloten.Dan besloot ik maar een kilometer verder te stoppen en achter een boom mijn behoefte te doen.Gelukkig waren er grote bladeren om mij proper te vegen.(de 10 kilometer kwam ik door in ongeveer 43 minuten want mijn Gps was uitgevallen in de lange tunnel).Na de pitsop kon ik weer wat vlotter doorlopen en de snelheid wat optrekken.Maar ik voelde toen al dat ik de benen niet had voor een sub 3 uur.Halverwege kwam ik door in 1 uur 31 min 30 sec en toen wist ik al genoeg.Ik besloot om een strak tempo te blijven aanhouden en hopelijk onder de 3 uur 5 min te stranden.Het was nog altijd aan het regenen en een blaar was aan het opkomen door de natte voeten.Kilometer 30 kwam ik door in 2 uur 11 min.Dus ik had nog 49 minuten over om 12 kilometer te overbruggen.Ik wist zelf dat dat onmogelijk haalbaar was ,ook al  door het moeilijk parcours.Ik haalde wel nog veel lopers in die stilvielen en werd wel zelf niet meer ingehaald .Dat gaf mij wel extra motivatie om door te zetten. Ik telde kilometer per kilometer af en verloor uiteindelijk niet veel meer tijd en eindigde in 3 uur 4 min 58 sec.Ik had mijn doelstelling niet gehaald maar was toch zeer tevreden met mijn tijd.De benen zijn niet stijf maar enkel de tenen doen verschrikkelijk pijn door enkele blazen.

Ook te vermelden Cremce liep een schitterend PR van 3 uur 33 min en Gert Luyckx 3 uur 12 min.

21:08 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Mooie prestatie. Een mooie prestatie Johan, ikzelf vond het een iets te bochtig parkoer, maar toch redelijk vlak.
Alvast proficiat met je knappe eindtijd.

Gepost door: joggerke | 26-04-09

goede 42 km Je liep een goede 42km in een mooie tijd. Ga je naar Eindhoven loop dan 4minuten15seconden per kilometer ! Er niet van afwijken gewoon je eigen zijn dat kan je aan dat weet ik .Ja in die massa mensen word je meegezogen. Jammer van de wc stop in Antwerpen

Gepost door: Clint | 26-04-09

terug knap gelopen hoor...prachtige tijd. proficiat. Je kan zeker tevreden zijn.

Gepost door: natalie | 26-04-09

Wij liepen allemaal door de Waaslandtunnel en gij door de Liefkenshoek. Een kortere weg gevonden? Of hadden ze daar extra toiletten voorzien? :-) En ook al is het niet onder de 4h, toch proficiat om zo vaak zo'n scherpe tijd te lopen.

Gepost door: cremke | 26-04-09

Hoi Johan, een doelstelling niet halen is als sportman (of sportvrouw) altijd een beetje balen. Maar je bent blijven doorzetten, alhoewel het je dagje niet was. En die ijver samen met de ervaring die je vandaag hebt opgedaan zorgt ervoor dat je terug een stapje dichter hebt gezet naar het realiseren van een nieuw PR op de marathon en het slagen in je volgende uitdagingen, zoals de NVV. Proficiat en alvast succes!

Gepost door: Gino Casier | 26-04-09

Proficiat Een knappe prestatie gezien de omstandigheden. Jammer van de terugval. Op naar de volgende marathon.

Gepost door: Rupert | 26-04-09

proficiat sterk gelopen op een toch niet zo gemakkelijk parcour. Dit kan tellen als voorbereiding naar de 100 op de nacht.

Gepost door: wim | 27-04-09

Toch weer een heel knappe tijd! Zoals jij die tijd uit je mouwen schudt...

Gepost door: Fré | 27-04-09

chapeau! Proficiat Johan, hoedje af! De sub 3u zal je wel binnenkort halen, daar twijfel ik niet aan! Op naar de volgende... groetjes, Cath

Gepost door: cath | 27-04-09

3 uur 4 min 58 sec... Van Harte ! !

Gepost door: Bjorn | 27-04-09

De magie van de marathon Even komen bijtanken !

Gepost door: Carlos | 27-04-09

Sterk Opnieuw een mooie prestatie!
Leuk je te hebben leren kennen na de marathon. En nog veel succes bij al je plannen. Een top-5 plaats in de Marathon- en ultracup zit er zeker in.

Gepost door: aprilvis | 27-04-09

GEMAAKT JE BENT GEMAAKT VOOR LANGE AFSTANDEN HE
ALS JE DIT KAN MET MAAR 6 WEKEN VOORBEREIDING DAN KAN JE NOG VEEL MEER
PROFICIAT
TOT EEN VAN DEZE
POPPETJE

Gepost door: poppetje | 27-04-09

proficiat Toch tproficiat met uw 10 de marathon in alweer een schitterende tijd...Ooit breek je wel eens door die 3 uur muur!

Gepost door: luypaert | 27-04-09

mooie prestatie goed gedaan Johan.Eens zal alles meezitten en loop je onder de drie uur.

Gepost door: gino | 27-04-09

Marathon Antwerpen Ik vind toch dat je best tevreden mag zijn met je marathon.
3u04 is een tijd waar de meesten van dromen.
De dag dat je onder die magische grens van 3 uren gaat duiken is echt niet meer veraf.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 28-04-09

3u04 Toch weer heel dichtbij die drie uur ... 't zal wel es lukken ... 1 goeie dag en een mooi parcours en het lukt je nog wel!!!

Gepost door: Koen | 28-04-09

Geurhinder johan, mijn werk is niet zo ver van het 10km-punt. Er werd deze week geklaagd over een onfris geurtje :-)
Toch proficiat met je tijd...

Gepost door: gert | 30-04-09

een knappe tijd gelopen !!Op naar de volgende

Gepost door: coach mario | 01-05-09

biermand alereerst proficiat met je behaalde tijd en ik zat er inderdaad het dichtst bij,bedankt voor de biermand dus,maar hoe gaat ze thuis geraken,tja we zien wel,als jij of ik eens in mekaars buurt zijn spreken we wel iets af,als ik je adres al hebt,zie ik wel als ik eventueel in die buurt ben,om ze komen af te halen,alvast bedankt

groetjes ,de bakker
marclnm@hotmail.com

Gepost door: lenaerts marc | 03-05-09

De commentaren zijn gesloten.