17-11-08

De hel van Kasterlee ,marathon op 16/11/08

Wind-regen-zand-modder-bos-slalom-kilm-marathon!

Na een zeer slechte nachtrust (zoals gewoonlijk voor een marathon) had ik om 7 uur afgesproken met Cremce aan het rondpunt van Aalter.Daar vertrokken wij met zijn vijven richting Kasterlee.Rond 8u15 waren we al ter plaatse en konden we onze nummers afhalen.Voor de start zag ik nog Serge Deblauwe (molenlopers) die een tijd van 3 uur 30 min wilde lopen.De meesten stelden geen scherpe tijd voorop omdat het parcours op vele plaatsen te modderig en zeer glad was.Bij de start stond ik op de derde rij en was goed weg.Ik kon een goerd tempo aanhouden van 4 min 15 sec/km.Aan kilometer 7 kwam ik door in 30 minuten rond.Maar dan was het al aan het regenen en hadden we enkele lastige stukken windop.Na 1 uur had ik 13,6 kilometer afgelegd en waren we al in het bos.Daar lagen er zeer slechte stroken waar je soms je armen moest sprijden om in evenwicht te blijven.Op sommige plaatsen kwam je zelfs tot stilstand.Er was ook een strook van een 100 tal meter die niet beloopbaar was waar we tussen de bomen moesten slalommen.Aan kilometer 15-16 waren er enkele nijdige beklimmingen die ik met moeite naar boven kon lopen (velen gingen hier te voet naar boven).Tot kilometer 20 was het zwoegen en draaien en keren in het bos.Aan de tent hadden ze een brug aangelegd die de spieren nog eens extra pijn deden.Halverwege kwam ik door in 1 uur 33 minuten.Dit was op plaats 27(iemand aan de kant die mij het toeriep).Het was weer meer aan het regenen en de stroken door de velden lagen er gevaarlijk glad bij.De wind was wel wat afgezwakt maar het was zoeken om het beste spoor te vinden op die landwegen.Op de lange stroken zag je de lopers in de verte lopen en ik haalde er een stuk of vijf in.Terug in het bos gekomen lag het er nog slechter bij.Er waren reeds 1300 lopers (halve en hele marathon startten op hetzelfde uur) gepasseerd.De laatste 7 kilometer was het zwoegen,zwoegen en zwoegen.En proberen recht te blijven.Aan kilometer 37 haalde mij een reus van een loper in(meer dan 2 meter).Ik kon vlot aanpikken en aan kilometer 40 haalden we samen nog 2 lopers in.Aan kilometer 41 versnelde hij maar ik kon hem vlot remonteren.Zo eindigde ik in een tijd van 3 uur 9 minuten 27 seconden op een 21ste plaats van 400 gestarte atleten.Ik vond die marathon wel 10 maal zwaarder dan de Nacht van Vlaanderen die ook al geen makkie is.Zelfs als het parcours hard en droog zou liggen in Kasterlee dan nog is het een zeer zware marathon.Maar het is wel een zeer mooie natuurmarathon.

16:48 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Kasterlee Proficiat Johan met de knappe prestatie in Kasterlee.
3u09 is waanzinnig snel op een loodzwaar parcours.
Respect !

Gepost door: frank spencer | 17-11-08

Kasterlee Zeer goede tijd gelopen in deze zware omstandigheden ,petje af voor je inzet. Laat je benen nu eens rusten na het knappe werk in Eindhoven en Kasterlee

Gepost door: Clint | 17-11-08

rust neem nu maar eens een rustperiode je zal er deugd van hebben
toch een mooie prestatie
het is geweten dat kasterlee een moeilijk parcour is he
volgende keer een beetje meer internetten en zo eens ene vinden die je op het lijf is geschreven
meschien volgend jaar samen onder die 3 hr
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 17-11-08

Dikke proficiat Proficiat met je gelopen marathon,ja zeg je mag zeker tevreden zijn ,zeker geen gemakkelijke omloop en dan nog 3u9min lopen daarvoor moet je toch sterk zijn.

Gepost door: Bart | 17-11-08

En je blijft maar lopen, proficiat , een erg mooie prestatie!

Gepost door: lorenzo | 17-11-08

Doe zo voort! proficiat johan! Mooie prestatie, en zo te lezen een héél lastig parcours! Toch een mooie tijd met je 3u09! Ikzelf ben zaterdag in Route 62 geeindigd aan 56:53 voor die 12km, was ik nadien heel tevreden mee. Geniet nog na en spoedig herstel ;-)Cath

Gepost door: cath | 17-11-08

kasterlee Prachtprestatie daar in kasterlee.. 3'09 op zo'n zwaar parcours.. amai, wat moet dat geven op een vlakke marathon, met een rustige voorbereiding ??
proficiat !!

Gepost door: vince | 17-11-08

petje af zeer goede prestatie van je Johan!
zo afzien... en zo een zwaar parcours en nog een zeer mooie tijd. je bent inderdaad van beton.
Nu een beetje rust nemen zal je deugd doen!

Gepost door: luypaert dirk | 17-11-08

WAANZINNIG RAP !!!!!!!!!! mijn mond valt hier open !! ja man sjiek zeg !! dikke proficiat !! en petje af zenne op zon zwaar parcour !! ,geniet van je prestatie !!

Gepost door: Katrien | 17-11-08

Super gedaan.... Wat een tijd op zo een zwaar parcours!
Een dikke proficiat!!!!

Gepost door: Spencerwoman | 18-11-08

Schitterende tijd op een zwaar parcour, proficiat...

Gepost door: Stofke | 18-11-08

Jawadde Wat een prachttijd,heel mooi.Sterke prestatie hoor.

Gepost door: anita | 19-11-08

natuurmarathon 't is voor 't parcours dan we het doen hè

Gepost door: cremke | 21-11-08

prachtig proficiat johan met uw prachtige prestatie.ik
denk dat ik die marathon ook eens ga lopen.het
ziet er een beeere uit!heb je mijn informatie
van lobbes ontvangen?

Gepost door: tuyttens gino | 22-11-08

Beetje laat.... ...maar proficiat met uw mooie prestatie. Op zo een omloop zo presteren . Knap.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 23-11-08

Zeer sterk Prachtige prestatie Johan. Chapeau!

Gepost door: etienne | 24-11-08

De commentaren zijn gesloten.