11-11-08

Halve marathon Deinze-Bellem 11/11/08

In de gietende regen vertrokken we rond 10 uur 45 richting Bellem.Het beloofde een koude regenachtige dag te worden!Soms kwam de zon even door maar dat was slechts enkele minuten.Daar aangekomen kregen we al weer een koude bui over ons.Al vlug kwam ik de eerste blogger tegen,Cremce en die was al druk in de weer.Nu kwamen de meesten toe:Katrien(paardopstal),Betty en Frank Spencer,Anita en Bart,jogginggirl,Gert Luyckx,Etienne,Vincent en nog enkele andere.Om 12 uur 30 vertrok de bus richting Deinze.Op de bus vroeg Chris Peeters of ik haar wilde hazen voor een tijd van 1 uur 30 minuten.Dat zag ik wel zitten omdat ik niet voluit wilde gaan met de marathon van Kasterlee in het vooruitzicht.De eerste kilometers gingen zeer vlot (4 min 3 sec en 4 min 9sec).Maar dan begon ik mede door de koude pijn te krijgen aan beide schenen.Maar het tempo kon ik vlot houden (4 min 15 sec).Aan kilometer 9 begon de pijn te verdwijnen.In mijn zog had ik nog altijd mijn 2 dames(Chris Peeters en Nathalie Pluvier) mee die ik haasde .We hadden al 2 dames ingehaald en liepen nu voor de vierde plaats bij de dames.Kilometer 10 kwamen we door in 42 minuten rond,dus we lagen nog goed op schema.Aan kilometer 14 moesten we een brug over en nu ging het windop.Het tempo zakte gevoelig en Chris zat wat door haar beste krachten heen.De tijden per kilometer gingen nu naar 4 min 25 tot 4 min 30 sec/km.Tegen wind voelde ik mij herboren maar ik mocht niet te rap van stapel lopen want de dames zagen af.We haalden wel enkele lopers in die aanpikten bij ons groepje.Aan kilometer 18 nam er toch iemand over van mij maar hij versnelde.Chris moest er van maar ik mocht meegaan.Ze had geen kracht genoeg meer om de derde dame die een 150 tal meter voor ons liep in te halen.Het tempo ging direct naar 4 min 15 sec/km.Kilometer 20 ging zelfs in 4 min 10 sec en toen haalden we ook de derde dame in.De laatste kilometer versnelde ik nog naar 4 min de kilometer en ze moesten er af van het oorspronkelijk groepje.Ik hoopte nog onder de 1 uur 30 te raken maar ik strandde op 1 uur 30 min 40 sec.Daar stonden mijn vrouwtje en dochter met het fototoestel in aanslag om een mooie finishfoto te nemen.Ze wilde haar nieuwe aanwinst;canon eos 1000d eens uittesten.Mijn dochter had haar oude toestel gekregen en ze lukte ook een mooie foto..Een minuutje later kwam Chris over de meet die daarmee mooi vierde dame werd,gevolgd door Nathalie(molenlopers) als vijfde dame.Sterk gelopen van jullie met die koude en wind.

21:44 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

AAah Betongske !! ge doet uw naam alle eer aan ,in zo'n weer als een betonblok de wind trotseren daarvoor moet je een "kanjer" zijn (hollands,bijgeleerd gisteren ;-) ) Dikke proficiat !! waar gaat gaat dat eindigen !!! chapeau !!

Gepost door: Katrien | 12-11-08

sterk rustig lopen noem je dat ! Ik ben me ook aan het informeren voor een nieuwe camera, tevreden van de canon ?

Gepost door: wim | 12-11-08

Mooi !!!!!!!!!! Prachtige wedstrijd gelopen en mooie tijd.succes op je volgende wedstrijd.

Gepost door: anita | 12-11-08

Deinze - Aalter Prima haaswerk tussen Deinze en Bellem, Johan.
Meteen een goede training voor de marathon van Kasterlee.

't is naar verluidt ne zwaren.
Veel sukses !

Gepost door: frank spencer | 12-11-08

Knap Zeker een mooie wedstrijd heb je gelopen ondanks de vele wind.

Gepost door: Bart | 12-11-08

Afspraak Johan voor zondag. Wij zijn met 4 lopers en eventueel 2 dames extra. 4 pers, dan kan je er bij in 1 wagen. 6 pers, dan kan je er bij want zijn we toch met 2 wagens. Dus je komt best naar het rondpunt in Aalter, waar we om 7h afspreken. Stuur je eens een mailke met uw GSM-nr, dan mail ik 't mijne terug. Voor 't geval er zondag iets is hè.

En ivm 11/11, mooie finish man. Wel jammer dat je nog naar die babyborrel moest, maar dat was vast ook leuk.

Gepost door: cremke | 12-11-08

veel hopelijk niet teveel gelopen voor die marathon
en in dat slechte weer knaagt dat wel een beetje aan de spieren he
succes en laat iets weten he
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 13-11-08

regenloop knap om in zulke weersomstandigheden toch nog 1uur30min te lopen. Ja soms zon en plots warmer dan weer een koude bui ,brrr ja als men door regent bent is het iets minder leuk door afkoeling. Opgepast dat je je niet opbrand voor je marathon, lange trage duurlopen zullen je een goed gevoel geven...

Gepost door: Clint | 13-11-08

Knap.... Mooie wedstrijd gelopen !!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 13-11-08

Mooi Schitterend gelopen toch. Ik wens je succes in Kasterlee.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 16-11-08

De commentaren zijn gesloten.