28-09-08

Koninginneloop 12 kilometer 27/09

Gisteren stond er één van de mooiste lopen van het Oostends loopcriterium op het programma.Daarbij hadden we nog een schitterend nazomer weertje.Bij de start stond ik vooraan maar ik was niet al te goed weg.Dirk Luypaert vloog mij voorbij alsook Christ Viane en Peter Janssen.Maar voor de afdaling was ik er al terug voorbij.De eerste kilometer werd weeral snel afgelegd in 3 minuten 30 seconden.De tweede kilometer werd al wat trager afgelegd namelijk in 3 min 54 sec.Halverwege bij het spiegelmeer haalde ik plots Geert Deruddere in.Hij was zwaar aan het ademen en blijkbaar in mindere doen.Voor mij zag ik steeds het groepje Alain Poppe,Francis Coucke lopen.In de tweede ronde zag ik dat Francis het groepje met Alain Poppe moest laten gaan.Beetje per beetje was ik aan het naderen.Ik kon een goed tempo aanhouden van iets minder dan 4 minuten de kilometer.Halverwege de derde ronde was daar plots Geert Deruddere weer die mij voorbijsnelde.Samen met Diederik Stevens kwamen we nu zeer dicht bij Francis Coucke.Juist voor het laatste brugje kwam er nog een groepje met Luc Seys en Marc Deweert bij ons aansluiten.Voor die helling besloot ik te versnellen en ik had direct enkele meters.In de afdaling kwam Francis iets dichter maar toen ik nog eens versnelde moest hij er af.Ik kwam aan als 22ste in een tijd van 45 min 44 sec.

10:06 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Mooie prestatie

Gepost door: Stofke | 28-09-08

Koninginneloop. De eerste km idd aan 3'30". Staat ook zo op mijn GPS. Ik was iets minder in vorm dan vorige week. Ik was je al vroeger verwachtende, maar je dosering en eindspurt waren beter dan die van mij! Proficiat. En ik denk dat je niet meer moet vrezen voor je top tien plaats...

Gepost door: Francis | 28-09-08

sterk als je al van vooraf zegtdat de Koninginneloop je favoriete loop is dan kan je altijd iets meer. Zeer goed gelopen en je krachten goed verdeeld met een sterke eindsprint.

Gepost door: wim | 28-09-08

Geert ademt altijd zwaar, daar moet je zeker niet op voort gaan. Hij loopt deze wedstrijd gewoon niet zo graag en deed het daarom rustig aan.

Gepost door: lorenzo | 28-09-08

dichter je sluipt altijd maar dichter en dichter
zeker als je de dag voordien blijft plakken in je stamcafe
nu niet meer rijden met je fiets he want dat is gevaarlijk voor jou :-)
heb wel nog van die zijwieltjes liggen indien nodig
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 28-09-08

ook scherp Ja ook scherp gelopen in het bosje .
Maar oppassen op de hermesloop hoor, niet te snel ivm de marathon de week erop. Op mij moet je niet rekenen op de hermes zal ergens achteraan bengelen op die dag .succes met de rest van je schema

Gepost door: Clint | 28-09-08

sterk zeer sterk bezig Johan,
aan mij heb je voor het moment geen concurrent meer...
dat beloofd voor je marathon!

Gepost door: luypaert dirk | 28-09-08

De commentaren zijn gesloten.