15-06-08

Vuurtorenloop 13 mei 2008 (11,1 kilometer)

De wedstrijden volgen elkaar zeer snel op ; dit was al de zevende wedstrijd van het Oostends criterium die ik vortig jaar aflegde in 43 min 50 sec.Bij de start stond ik op de derde rij om niet te snel te starten.Ik kon goed opschuiven en haalde Alain en Dirk Luypaert in die wat sneller gestart waren.Zo kwam ik in een grote groep tercht met Clint,Peter Liekens,Francis,Martin,Koen Tackx,Christ Viane.Ik voelde me goed en Clint en ik deden een 8 tal minuten kopwerk langs het water van de spuikom waar er wat wind tegen was.Maar op het einde van de eerste ronde moest ik dat toch bekopen en moest ik als eerste lossen uit het groepje.Okk Peter Liekens en Francis moesten lossen.In de tweede ronde zag ik Alain Poppe met in zijn kielzog Dirk Luypaert afkomen.Dirk liep het laatste gaatje op mij toe en ik kon even aanpikken.Maar dan versnelde Alain met Dirk in zijn spoor.Dirk kon ook het tempo van Alain niet volgen en ik kwam meter bij meter terug.Aan de put kwam ik terug aansluiten en liet hij het kopwerrk aan mij over.Bij het begin van de derde ronde kwam Willy Lefevre ons voorbijgevlogen.Dirk kon direct aanpikken en nu ging het tempo naar 3 min 45 sec de kilometer.Dirk versnelde en was een tiental meter los.Ik zag dat we naderden op Koen Tackx en Francis en schakelde ook mijn turbo in.Terug bij de put was ik Koen en Francis voorbij en liep ik zij aan zij terug bij Dirk (aan elk een kant van de straat).Voor de laatste bocht had ik het commando genomen en verwachtte ik nog een versnelling van Dirk die er niet meer kwam.Ik zette mijn eindspurt in en kon nog 10 seconden nemen op Dirk.Ik kwam aan in 42 min 27 sec ;dit is 1 min 23 sec beter of vorig jaar (3 min 49 sec/ km).IMG_6726

11:34 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Beter Ook beter van je . Ik heb de indruk dat er steeds meer goede lopers zijn dan pakweg 2jaar geleden. Dat kopwerk pfff twas zwaar maar ik had toch iets meer wind verwacht zoals het kmi voorspelde. Ik train veel op het strand met tegenwind. 1m23s sneller is knap gelopen. Ok tot op de conterdam

Gepost door: Clint | 15-06-08

strijd het was weer een mooie strijd tussen ons beide.
Vorig week was ik voor je, nu jij,
de conterdam zal ik dan wel weer op mijn naam schrijven?? Tot dan en succes met je marathon volgende week in torhout

Gepost door: lazyhorse | 15-06-08

goed bezig Ik hoor al die prachtige verhalen van de strijd tussen jullie dat ik het jammer vind dat ik dat niet kan zien. Volgende keer sta ik langs de kant op te supporteren !! Tot op de conterdam !

Gepost door: wim | 15-06-08

Mooie strijd Er wordt weer hard gestreden voor de top 10 plaatsen in het klassement van de zware reeks H2. De concurrentie wordt elk jaar sterker en het gaat steeds sneller en sneller. Ik heb geprofiteerd van mijn huidige goede conditie om een kleine voorsprong op jou en Dirk te nemen, maar elke keer opnieuw is het alles geven, ook om andere kleppers als Clint en Peter Hamers te volgen en soms eens te kloppen.
Ik heb jou nu mijn hielen laten zien, maar volgende vrijdag in Torhout zal het wel anders zijn; op de marathon heb jij duidelijk meer talent. Ik probeer halfweg door te komen in 1u33'-1u34' en dan zo lang mogelijk stand te houden. We zien wel wat het wordt.

Tot vrijdag !

Gepost door: Christ Viaene | 15-06-08

mooie strijd mooi verslag van een mooie strijd tussen jullie..
Ik hoop echt dat je een goede dag zal hebben vrijdag in Torhout !! (ik vrees alleen dat die korte wedstrijden ertussen in, niet teveel schade hebben aangericht voor je marathon).. loop ze vrijdag en toon maar eens wat jij kan op een 42 km !!

Gepost door: Vince | 16-06-08

De commentaren zijn gesloten.