30-03-08

Damme-Brugge-Damme 10 km

Na een weekje rust en raadpleging bij sportarts Cruyt ben ik toch van start gegaan in Damme.Om eerst verder te gaan over het bezoek aan de sportarts ;hij had tamelijk vlug de oorzaak gevonden voor mijn pijnlijke knie.Door een combinatie van doorgezakte steunzolen (slechts één jaar oud) en nieuwe loopschoen met veel demping  heeft mijn knie serieus afgezien en zijn de mediale gewrichtsbanden verrokken.Maar door 5 dagen rust ,medicatie en natuurlijk andere steunzolen moet het prbleem opgelost kunnen raken.Over de wedstrijd zelf dan,ik had besloten niet te snel te starten en rustig uit te lopen.Ik was mee met Francis Coucke en we liepen de eerste 2 km in 7 min 52 sec wat toch wat te snel was.Maar ik voelde me super en besloot wat te versnellen.Maar mijn schoenveter raakte los en ik moest halfweg toch stoppen .Ik had toch meer dan 20 sec nodig om die vast te binden met die vervelende chip in de weg.Ik raakte wat uit cadans om terug op snelheid te komen.Ik haalde nog heel wat lopers in en eindigde in 40 min 50 sec.Mijn knie deed lichtjes pijn en ik had niet diep moeten gaan(gemiddelde hartslag 151).Deze week rust ik weer tot ik mijn nieuwe steunzolen mag afhalen bij Veerle D'Haese.Vrijdag 28 maart belde ik haar en ik mocht al dezelfde avond afkomen en nu vrijdag 4 april zijn de steunzolen reeds klaar.Van een snelle service gesproken!!!

 

21:36 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Rust Rusten Johan zoals ik . Je gaat er goed uitkomen op lagere termijn . Oppassen met de knie en vaag je reet aan het loopseizoen 2008. ps zet je veters vast tussen de rest van je schoen(onderinschuiven)i know niet simpel he, bij mij lukt het aardig wel, en laat me niet meer opjagen door de rest.

Gepost door: Clint | 31-03-08

. Langere termijn*

Gepost door: Clint | 31-03-08

Marathonmanneke Je hartslag is nog een stukje later dan die van mij. Als je een marathon onder de drie uur wil, dan moet je zeker een maand die wedstrijden van het OLC op de tweede plaats zetten en je toespitsen op marathontraining. In juni bv een marathon onder de drie uur lopen is bv niet te doen met al die wedstrijden van het OLC. Je hebt mss gelijk van er ééntje te plaatsen in mei. Je bent potdorie beter dan ik, wees daar maar gerust in!

Gepost door: Francis | 31-03-08

verdomme dat waren mijn eerste woorden dat ik zei als ik had gezien dat je had gelopen in damme brugge
je sukkeld met de knie;je weet aan wat het ligt;en toch loop je dan nog een wedstrijd zonder dat je die nieuwe steunzolen hebt
ik denk dat je niet goed bezig bent
maar wie ben ik he :-)
ik zal je nog nodig hebben om onder die 3 hr te raken hoor :-)
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 01-04-08

amai toch zo'n tijd met veterstop en pijnlijk knie. Niet te zot doen hé want ik wil je onder die 3 uren zien dit jaar !

Gepost door: wim | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.