13-01-08

Verslag marathon Genk

Op zaterdag 12 januari vertrokken we naar Genk waar we een kamer hadden in het Bloso-sporthotel.Daar aangekomen kwamen we in contact met een groep van de Gavertrimmers van Haralbeke.We besloten mee te gaan naar een restaurantje in Genk waar ze goede spagetti serveerden.Rond 21 uur waren wij terug op het sportpark waar we nog een slaapmutsje nuttigden (een Corsendonk).Om tien tien uur lagen wij(vrouw en kind) in ons bedje maar ik had probleem om de slaap te vatten.Daarbij kwam onze dochter om het uur wakker van de warmte en de slechte bedden.s'morgens om 7 uur 30 konden we dan ontbijten en om tien uur kon ik mij dan opstellen bij de start met niet al te grote verwachtingen.Ik had een tijd in gedachten van rond de 3 uur 15 min en besloot niet al te snel te starten.Na 500 meter kwam al de eerste beproeving ;een beklimming van 200 meter met nog een groot stuk vals plat erna.Mijn moed zakte in de schoenen want we moesten deze beklimmong zeven maal doen.Daarna was het draaien en keren in het bos met meestal de wind in het nadeel.Mijn eerste ronde van 6,195 meter kon ik afleggen in 26 minuten rond.Ik kon dat tempo tamelijk goed volhouden alhoewel ik last had van de rechterheup en mijn linkerscheenbeen.Halfweg kwam ik door in 1 uur 32 min 45 sec.Ik rekende vlug uit ;als ik nog eens dezelfde tijd haalde kon ik een nieuw PR vestigen.Na de vijfde ronde begon ik al verschillende atleten in te halen die voor mij gestart waren ;ook jammergenoeg veel tragere lopers van de halve marathon die een uur later startten op hetzelfde parcours(die wilden niet altijd aan de kant gaan waardoor ik veel tijd verloor).Ik verloor ook telkens wat tijd bij de bevoorrading omdat ik telkens de tijd nam en stopte om mijn beker uit te drinken.Het 41 kilometerpunt bereikte ik in juist 3 uur en 1 min.Nu draaide ik de gashendel volledig open en ik bereikte de aankomst in 3 uur 4 mi en 53 sec wat een verbetering is met 1 min 28 sec.Al bij al ben ik zeer tevreden met dit resultaat op dit zwaar parcours en met weinig marathon-voorbereiding.

18:34 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

schitterende tijd ! Proficiat ! Nu nog uw blog aanpassen : besttijd klopt niet meer hé...

Gepost door: jogginggirl | 13-01-08

Na zo een moeilijke voorbereiding, is dit een heels sterke prestatie, volgende keer en met een optimale voorbereiding ga je zeker onder de 3 uur!

Gepost door: lorenzo | 13-01-08

Sterk ! Als dat geen sterke opener van het nieuwe seizoen is. Ik denk dat ik dit jaar enkel nog je hielen zal zien. De 3 uren muur wordt weldra gesloopt door jou.
PROFICIAT !!!!!

Gepost door: Christ | 13-01-08

PR Amai!

Gepost door: Francis | 13-01-08

hoi heel goed gelopen daar:-) op het einde voelde je best wel hoe heuvelachtig het daar is.
groeten

Gepost door: patrick | 13-01-08

LPM - Memorial
Schitterende prestatie, Johan, op een zwaar parcours.
Die 3-uren grens ga je de volgende marathon ongetwijfeld slopen.
Laat de beentjes maar genieten van verdiende rust.

Gepost door: frank spencer | 13-01-08

MARATHONMAN heel sterke prestatie
zoals ik al heb gezegd ben je gemaakt voor die lange afstanden
ik die al tien jaar bezig ben om onder die drie uur te geraken en een pr van 3:04:34 kan daar maar jaloers van zijn
met een betere voorbereiding zal je zeker die 3 hr slopen
grtz en succes
poppetje

Gepost door: poppetje | 14-01-08

wauw amai johan !
vre sterk zunneh !!!!!!!!!

Gepost door: kj | 14-01-08

PR Schitterende prestatie op dat toch wel zwaar parcours. Achteraf ben ik natuurlijk nog den één en den anderen tegengekomen en was ik weeral veel te laat aan den toog!

Gepost door: Koen | 14-01-08

proficiat Weeral een prachtige prestatie, wat moet dat niet zijn als je eens een perfekte voorbereiding meemaakt ! Misschien dit jaar onder de 3 uur ?

Gepost door: Wim | 14-01-08

sterke start proficiat met uw marathon prestatie.
Zo vroeg op het jaar al in superconditie.
Aan mij zal je geen concurrentie meer hebben denk ik, ik zal eerder nog juist je hielen zien aan de start.

Gepost door: lazyhorse | 14-01-08

zeer sterk Proficiat Johan, op zo'n parkoer is dit een prachtig resultaat.

Gepost door: etienne | 14-01-08

sjapoo Zo vroeg op het jaar en al zo'n prestatie.Fantastisch Johan.De drie uur grens ligt duidelijk binnen je bereik.Cu soon.

Gepost door: gino | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.