12-11-07

Halve marathon van Ploegsteert

De dag voordien had ik 300 kilometer met de wagen gereden en een ganse dag gewinkeld in het Waasland-shoppingcenter en s'avonds nog goed gegeten en te veel gedronken in een plaatselijk restaurant.Dus ik was aangezet om een tijd onder de 1 uur 30 minuten te lopen.Bij de start merkte ik olifantje Luc Pauwels op die al gestart was met de 8 kilometer die 20 minuten vroeger vertrok.Hij liep een kilometer mee en besefte dat hij verkeerd was en keerde terug.Had ik dat maar gedaan want ik vertrok totaal onopgewarmd en na 1 kilometer begonnen mijn beide scheenbenen geweldig pijn te doen.Het was alsof ze er met een mes in het snijden waren.Na een kilometer of 3 haalde Francis Coucke mij in.Nochtans was ik niet snel gestart want mijn tijd was toen 12 minuten 25 seconden.Maar sneller kon ik niet want de pijn bleef duren.Pas na 10 kilometer toen Rik Vermeersch uit Gistel mij inhaalde begon de pijn te verminderen .Aan kilometer 10 kwam ik door in 42 minuten 20 seconden (dus niet denderend).Kilometer 14 haalde ik na 58 mionuten 50 seconden.Vanaf dan kon ik weer wat versnellen en haalde ik nog heel wat lopers in.Ik eindigde in een tijd van 1 uur 27 minuten 45 seconden.Maar toen ik aankwam en stilstond was daar plots die stekende pijn terug.En kon ik met moeite stappen maar dat verbeterde na een paar uur toch.Vandaag is de meeste pijn weg maar bij de aansluiting van de voet met het scheenbeen voel ik nog stramheid.Hopelijk zal dit ongemak snel genezen en kan ik weer aan trainen denken.Nog te vermelden was dat Lorenzo Coopman een schitterend tijd neerzette van 1  uur 19 min 45 sec,alsook Peter Thyvelein (1 uur 19 min 30 sec),Jan Janssens (1 uur 21 min),Francis Coucke(1 uur 24 min),Christ Viane (1 uur 25 min) en Willy Lefevre( 1 uur 26 min)!Proficiat aan deze mensen in deze zware wedstrijd.

21:06 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

goede dagen en mindere dagen Jammer dat je wedstrijd zo pijnlijk was. Al bij al beschouwd heb je een erg zwaar loopjaar (met heel mooie resultaten) achter de rug, geniet van de rust zou ik zeggen ! ps Ik liep bij Peter Thyvelein tot ik mijn veter opentrapte, amaai die heeft karakter zeg, ik dacht constant dat ie ging lossen maar keer op keer kwam ie terug!

Gepost door: lorenzo | 12-11-07

Rust! Rusten maat! Je scheenbenen hebben het hard te verduren gehad de laatste maanden. Ik kan het weten, want ik heb er dikwijls naar lopen kijken (achter jou).
Al die wedstrijden, om dan nog niet te spreken van al die trainingskilometers.
Toch sterk gelopen hoor Johan. Op karakter, dat typeert.

Gepost door: Francis | 12-11-07

rust Hallo johan, proficiat met uw tijd.
Zo te lezen ook een schitterende tijd van peter tyvelen. Ik heb hem zaterdag nog gezien op het personeelsfeest vh AZ Damiaan.
Blijkbaar heeft hij niet zo veel gedronken als ik...
Mijn rustperiode van 3 weken zit erop! Morgen trek ik mijn loopschoenen weer aan als start van het nieuwe loopseizoen. Misschien zou je ook eens een paar weken moeten rusten om alles eens rustig te laten genezen? groetjes.

Gepost door: lazyhorse | 12-11-07

Rust na zwaar loopjaar, Toch nog goed gelopen Johan, waarvoor op mijn beurt ook gefeliciteerd. Die pijn is HET SIGNAAL dat je dringend aan rust toe bent.
Bouw een maandje rust in, anders wordt het in 2008 blessureleed. Tijd om eens al je kilometers van 2007 en al je rekords op een rijtje te zetten en je zal versteld staan wat je in twee tijd bereikt hebt. Een dikke proficiat en denkt niet teveel aan Ploegsteert van 11 Nov. laatst.
Ook ik liep 2' slechter dan vorig jaar toen het een stralend zonnig loopweertje was. De eerste kms in de gietende regen en de harde koude N-wind heeft iedereen slechte tijden genoteerd.
Je hebt het gehaald en de Olympische gedachte alle eer aan gedaan:deelnemen is ...
Geniet van de Winterrust en Groeten. WILLY.

Gepost door: Willy Lefevere | 13-11-07

ploegsteert ondanks het leuke weer, loop je toch een goede wedstrijd hoor !
maar let op met die pijn in het scheenbeen : zoals willy het al zei ; RUSTEN !! Bouw nu eens een goede 3 weken rust in, en laat het lopen even voor wat het is.. je hebt de rust zeker verdient dit jaar !

Gepost door: vince | 14-11-07

Lang geleden Lang geleden dat ik je nog eens kon kloppen, al weet ik wel dat jij normaal gezien momenteel beter bent dan mij. Ikzelf had een onverhoopt goede dag; ik had niet gedacht dat ik nu nog zo'n degelijke tijd kon lopen (heel weinig getraind en al behoorlijk wat wintervet gekweekt). Het was geen PR voor mij, maar wel een besttijd in Ploegsteert (op 4 deelnames). Ik kan wel (voorlopig) nog niet tippen aan jouw record van in Kuurne en jouw marathontijd zal ik wellicht nooit halen.
Met het oog op volgend seizoen zal ik ook de nodige rust inlassen, al start ik wel nog in Gistel en in mijn vroegere thuisbasis Bredene (twee zeer mooie wedstrijden).

See You

Gepost door: Christ | 14-11-07

rust Rust is welkom.na een mooi loopjaar van u en de top 10 in Ostende . Gistel kom ik mss zien als het niet regent. Want zit nu ook in mijn rustperiode

Gepost door: CLINT | 15-11-07

De commentaren zijn gesloten.