15-10-07

marathon van Eindhoven

Na een slechte nachtrust was ik om vijf uur al uit de veren.Rond 6 uur vertrokken we dan richting Eindhoven .Om 8 uur 30 hadden wij al ons startnummer in de handen en konden we nog wat eten en drinken en ons voorbereiden op de start.

Ik startte samen met Francis Coucke en we legden de eerste kilometer af in 3 min 53 sec. De volgende 3 kilometer legden we af aan 4 min 5 sec per kilometer. Na 4 kilometer kwam Vincent Vantyghem aansluiten. Bij de bevoorrading aan kilometer 6 kwam ik bijna ten val toen ik achteraan werd aangetikt. De moraal zakte wat want mijn kuit begon terug pijn te doen (de dag voordien had ik krampen in die kuit).Aan kilometer 10 kwam Francis terug aansluiten maar eventjes later moest hij weer wat lossen . Tot kilometer 21 kon ik in het spoor van Vincent blijven.Die kwamen we door in 1 uur 29 min 25 sec.Dat was nog altijd op schema.Dan bleef ik achter het groepje van Vincent hangen en kwam door aan kilometer 28 juist onder de 2 uur.Maar de benen waren toen al 7 kilometer stram aan het worden en ik verloor steeds meer terrein op Vincent.(hoogstwaarschijnlijk zat de halve marathon van Kuurne nog in de benen).De laatste 14 kilometer was het zuiver op karakter en vechten tegen de stijfheid.Kilometer 41 kwam ik door in +- 3 uur en de laatste 1200 meter legde ik af in maar liefst 6 minuten.Toch haalde ik nog veel lopers in die vertraagden owel plots stopten en wandelden.Ik eindigde in een netto tijd van 3 uur 6 minuten en 21 seconden.Dit is toch een verbetering van 11 minten 34 seconden voor mijn tweede marathon.

Als besluit kan ik stellen: de conditie was goed maar de benen waren niet super .Maar met een betere marathonvoorbereiding (specifiek op de marathon trainen) en minder wedstrijden (dit jaar al 38) kan ik nog progressie maken.

16:54 Gepost door Johanbeton in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

3UUR Met een groep Oostendenaars in 2008 de 3uur aanvallen moet kunnen .Ben wel goed op de 1/2marathon . maar volle marathon is iets anders wil het proberen. Maar in Ny lukt dat niet wegens teveel lopers huh38.000. tzal voor 2008 zijn . nice time 3uur en 6min

Gepost door: Clint | 15-10-07

Tuurlijk kun je nog beter, je trekt de juiste conclusies, minder kilometers (en geen snelle wedstrijden meer) in de laatste maand voor je wedstrijd en iets trager starten zal je vast over de magische grens brengen!

Gepost door: lorenzo | 15-10-07

Eindhoven. Lorenzo heeft het reeds aangehaald...
Toch leuk dat je erbij was tijdens deze veldslag.
Idd, op een bepaald moment zegt het lichaam njet hé. Goed dat je dit ervaren hebt. Een waarschuwing/tip voor de volgende!
Proficiat Johan!

Gepost door: Francis | 15-10-07

sterk sterk hoor johan en een dikke proficiat clint maakt al een suggestie wil er zeker aan meewerken volgend jaar doe ik een marathon bedoeling 3 uur of eronder dat is natuurlijk een denkbeeld een streefdoel of dat zal lukken weet ik niet maar met een paar sterke collega lopers als jullie moet dat zeker lukken groetjes pedro

Gepost door: pedro | 15-10-07

sterk Mooie verbetering van je vorige marathontijd.Proficiat.Volgend jaar terug wat progressie en de 3u tijd komt in zicht.

Gepost door: gino | 15-10-07

De commentaren zijn gesloten.